ADD ONS

adonsŽelite li fleksibilnost i slobodu da samostalno osmislite svoj osobni program, Add-ons su savršen način putovanja za vas!

Bez obzira putujete li sami, s obitelji ili s grupom prijatelja, destinacije i pripremljeni programi daju vam mogućnost da doživite željenu destinaciju na način kako upravo vama odgovara uz dodanu vrijednost koji je prije svega prednost unaprijed rezerviranog aranžmana. Ne postoje gornje ili donje dobne granice za putnike (iako je preporuka do 70 godine starosti) pa ako putujete s djecom ovakav način putovanja je idealan.

Add-ons putovanja odlična su prilika za one koji su već na proputovanju određene destinacije i žele si priuštiti izlet na poseban lokalitet, treking ili traži dodatni doživljaj.

Private ili pooled service

Add-ons su organizirani kao private ili pooled usluga. Private service znači putovanje samo s putnicima koji su rezervirali preko Tucan Travela, s druge strane pooled service znači da se putuje s putnicima koji su rezervirali preko drugih turoperatora.

Pooled services omogućava nam da ponudi širok raspon Add-onsa i izleta i to po najboljoj cijeni za naše putnike. Vrsta usluge navedena je na kraju opisa Add-onsa u našoj brošuri za daleka putovanja.

Izleti

Izleti uključeni u Add-ons putovanja omogućavaju vam da vidite najbolje od odabrane destinacije u kratkom vremenskom periodu. Neki izleti su organizirani kao pooled service kako bismo mogli ponuditi što povoljniju cijenu. To znači da se putnike kupi iz različitih hotela u okolici grada, a isti tada putuju kao jedna grupa tijekom cijelog izleta.

Grupe variraju u veličini i ponekad su putnici različite nacionalnosti; to može značiti da će vaš vodič komunicirati s putnicima na više jezika tijeko putovanja. Za sve izlete, molimo vas da pogledate svoj vaučer za detalje o mjestu gdje će vas pokupiti transfer. Ulaznice su uključene u cijenu, osim ako nije drugačije navedeno.

 Veličina grupe

Veličina vaše grupe ovisi o broju putnika za koje radite rezervaciju, dakako neki izleti mogu biti u okviru pooled service/usluge.

 Smještaj

Standardni smještaj generalno odgovara hotelu 2*. Hoteli su čisti i udobni s vlastitom kupaonicom i uglavnom imaju tople vode. Standard hoteli odabrani su prema njihovoj sigurnosti, ljubaznosti osoblja i karakteru. Uglavnom su smješteni u blizini glavnih atrakcija, restorana ili kafića. Standardni smještaj može biti i u formi planinskog skloništa ili kolibe, lodge, kuće i slično, a koji će imati iste usluge i sadržaje koje biste očekivali za hotel ovog standarda. rustikalne kolibe, lodge i slično. Kod rezervacije molimo vas da napomenete koji tip sobe želite. Dva zasebna kreveta se klasificiraju kao twin soba (twin room), do je double bed soba, soba s bračnim krevetom.

Comfort i Superior hotelske opcije su nekada dostupne – uglavnom su ekvivalent hotelu 3-4*.  Mogu uključivati sadržaje kao što je kabelska televizija, bazen, restoran, lift, internetski pristup, uslugu u sobu, sušila za kosu i osoblje na recepciji koje se služi engleskim jezikom. Molimo vas da pitate svog svog putničkog agenta za više informacija o tome jesu li Comfort i Superior hoteli dostupni na odabranoj destinaciji.

Smještaj prije i poslije Add-on programa i transferi

Naši Add on programi uključuju neka od svjetski najzanimljivijih mjesta, koja su često početne ili završne točke naših grupnih tura. Add-ons često startaju rano ujutro i mogu završiti kasno uvečer kako biste iskoristili što više od dana. Iz tog razloga možda će biti nužno rezervirati dodatni smještaj prije i poslije Add-on programa, ukoliko želite ostati u istom hotelu. Ovaj smještaj treba rezervirati tako da se podudara s datumima dolaska i/ili odlaska vaše Add-on ture.  Ovakav smještaj (prije i poslije ture) najbolje je rezervirati u isto vrijeme kada se radi i rezervacija za Add-on. Sve sobe samo su na bazi ležaja, osim ako nije drugačije naznačeno. Za vas možemo organizirati i dolazni i odlazni transfer na našim brojnim Add-on destinacijama.

Napomena: Postoji doplata ukoliko odlučite promijeniti hotelsku rezervaciju ili transfer jednom kad ste je rezervirali ili u slučaju da se odlučite za rezervaciju hotela ili transfera uz već postojeću rezervaciju unutar jednog mjeseca do početka datuma polaska – molimo vas da pogledate uvjete rezervacije za više informacija.  Cijene hotelskog smještaja prije i poslije ture bit će više od lokalnih cijena jer uključuju rezervaciju i administracijske pristojbe, plus naknadnu za promjenu tečaja.

Obroci

Obroci uglavnom nisu uključeni, osim ako nije drugačije navedeno u programu. Ovo vam daje mogućnost da istražite lokalne restorane i kuhinju prema vlastitim preferencijama i budžetu.

Prijevoz

Naš je cilj je ponuditi vam siguran, udoban i pouzdan prijevoz.  Koristimo različite vrste transporta od minikombija, taksija, turističkih autobusa, letova u ekonomskoj klasi i vlakova. Do koliba (lodge) u džungli dolazi se motoriziranim kanuima i brodsko putovanje koristi se kod posjeta Ballestas otoka i Uros otoka u Peruu. Neki prijevoz bit će privatan, a na nekim izletima koristi se i pooled usluga.

Ukoliko ste uplatili dolazni transfer ili je dolazni transfer uključen u vaš putni aranžman, molimo vas da potražite natpis sa svojim imenom u dolaznom prostoru u zračnoj luci koji će držati vaš vozač.

Osoblje

Detalje o osoblju koje će biti dostupno tijekom vašeg putovanja potražite u opisnom dijelu odabrane ture na internetskim stranicama (tour dossier). Neki aranžmani uključuju uslugu lokalnog predstavnika koji obično ujutro i predvečer dolazi na recepciju vašeg hotela, ali treba imati na umu da oni nisu osobni vodiči na putu. Lokalni vodič dat će vam sve informacije tijekom izleta te će podijeliti s vama svoje iskustvo s destinacije kako bi vam pomogli da što bolje upoznate mjesto koje posjećujete. Ostale informacije dostupne su putem različitih izvora pa čak i od osoblja na recepciji hotela.

Molimo vas uzmite na pažnju da neki recepcioneri i lokalni vozači možda ne govore engleski jezik. Ukoliko imate bilo kakvih ozbiljnih problema, kontakti za hitne slučajeve mogu se pronaći u detaljima ture (tour dossier) i na našim web stranicama.

Cijene

Cijene prikazane uz svaki Add-on program su po osobi i kreću se od iznosa prikazanog u cjeniku na stranici ture. U vrhuncu sezone ili tijekom lokalnih festivala mnogi pružatelji usluga povećavaju svoje cijene. Dat ćemo sve od sebe da cijene zadržimo na razini onih koje smo objavili, ali ukoliko se cijene promijene obavijestit ćemo vas o tome u trenutku kada zatražite određenu uslugu. Ukoliko objavljeni hoteli nisu dostupni, bit će organiziran alternativni hotel iste kategorizacije te ćete biti obaviješteni o eventualnim promjenama.