ADVENTURE TOURS

adventureturistNaše Adventure ture su osmišljene za putnike koji vole putovati u manjim grupama, koristiti različite oblike lokalnog prijevoza, upoznavati nove ljude i nove kulture. Ne odsjedamo u luksuznim hotelima, već tražimo više autentične, često lokalno vođene gostinjske kuće i hotele.

Morat ćete nositi svoju prtljagu do autobusne ili željezničke stanice, pomoći suputnicima ukoliko se pokaže potreba za tim te ponekad biti smješteni u neklasičnom smještaju. Iz tog razloga preporučamo nošenje ruksaka radije nego kofera i vrlo je vjerojatno da ćemo s vremena na vrijeme skrenuti s utabanih puteva. Neke od lokacija u kojima smo smješteni su fantastične, ali neke nemaju mogućnost luksuza kao što je topla voda ili privatne sanitarije!

Kao putnik na jednoj od naših tura, vi ste sudionik, ne promatrač. Trebat će Vam određeni stupanj vitalnosti u odnosu na samu turu i uključene aktivnosti (primjerice ako se odlučite za višednevno planinarenje, vožnje biciklom i sl.) Na turama imate fleksibilnost raditi nešto po svome ili se pak pridružiti grupi. Neke aktivnosti već su uključene u program putovanja, ali imate dio slobodnog vremena u okviru kojeg možete uživati u opcionalnim izletima ili pronaći mirni kafić i jednostavno uživati u trenutku.

Ako niste sigurni da li je Adventure tura adekvatna za Vas, molimo Vas kontaktirajte naše osoblje koje će Vam predstaviti i objasniti vaš Adventure program putovanja.

Prtljaga

Adventure ture sadrže mnogo pješačenja između različitih oblika prijevoza i smještaja tijekom kojih nosite vlastitu prtljagu preko različitih vrsta terena (podići svoju prtljagu i na krov autobusa kada je potrebno). Važno je da na put ponesete onoliko prtljage koliko smatrate da Vam neće predstavljati problem i nositi. Ukoliko ćete na putovanje krenuti s manje prtljage, više ćete uživati u samom putovanju, a isto tako ćete imati više mjesta za suvenire!

Avanturistički smještaj

Avanturistički smještaj zvuči kao eufemizam za jednostavno ili jeftino. Ono što to doista znači je da odsjedamo u malim privatnim hotelima radije nego u velikim internacionalnim lancima hotela i da smo povremeno udaljeni od gradova i mjesta koristeći smještaj u jedinstvenim smještajnim jedinicama kao što su: beduinski kampovi, lođe u džungli, kineski junk brodovi ili izdvojeni privatni smještaji kod lokalnih obitelji.

Ovisno o turi, smještaj koji u pravilu koristimo je ekvivalent komfornom hotelu 3*. Odsjedamo u malim hotelima , hostelima i motelima koji su obično smješteni u neposrednoj blizini glavnih atrakcija i središtu grada. Umjesto da pažnju posvećujemo tome koliko hotel ima zvjezdica, pažnju smo posvetili lokalnom ambijentu, karakteru, lokaciji, atmosferi, čistoći i sigurnosti. Bit ćete smješteni u čistoj, udobnoj sobi s vlastitim sanitarnim čvorom (ponekad se može dogoditi da je santiarni čvor etažni iako se to događa u izuzetno rijetkim situacijama)

Smještaj je uključen od dana početka do dana završetka ture. Putnici djele smještaj sa suputnicima istog spola. Većinom će smještaj biti organiziran u dvokrevretnim sobama iako se ponekad može dogoditi organizacija smještaja ovisno o strukturi grupe i rasporeda soba u hotelima. Za vrijeme smještaja u amazonskoj džungli, Amantaní otočju, Annapurna treku, brdskom plemenskom trekingu na Tajlandu, u Mekong Delti i Mongloskim gerovima, smještaj je rustikalan i na zajedničkim osnovama. Brodovi na rijeci Yangtze i junkovi u Halong zaljevu, imaju čiste i jednostavne sobe. Ponekad smo smješteni u šatorima (u nekim slučajevima na zajedničkoj osnovi) na Inka Trail treku, safariju na devama u Jaisalmer-u i u beduinskim kampovima.

Napomena: smještaj ponekad ima neuobičajene usluge kao što su nedostatak tople vode ili centralnog grijanja. Ovisno o turi, možda ćete u nekim slučajevima kampirati ili provesti noć putujući u autobusu, vlaku ili brodu. Više detalja oko smještaja za svaku turu možete pronaći na našoj web stranici pod dijelom “Itinerary”. Hotelsko osoblje ne priča uvijek engleski jezik i ponekad se naše rezervacije “izgube”! U pravilu, objekti su vrlo dobri, ali molimo Vas budite spremni na povremene “nezgode” no to je sve dio novog iskustva u putovanju

Noćni prijevoz na Adventure turama

Noćni autobusi u pravilu imaju sjedala koja se mogu spustiti, klimu ili ventilaciju i rade redovne pauze. Uglavnom svi noćni vlakovi imaju imaju sjedala na spuštanje, klimu ili ventilaciju i toalet (čučavac ili zapadnjački stil toaleta). Neki vlakovi imaju krevete u višekrevetnim kabinama te restorane. Noćni trajekti sadrže višekrevetne kabine s krevetima, toaletom, brodskom trgovinom i ventilacijom. Molimo Vas da uvažite da se objekti razlikuju od destinacije do destinacije te prijevozničke kompanije.

Želim svoju sobu…

Možete izvršiti rezervaciju i doplatu za jednokrevetnu sobu na većini naših Adventure tura. Ponekad jednokrevetna soba nije dostupna kao npr. u amazonskoj džungli, Inka Trail Treku, otočju Amantani i Iberá močvarama. Svaka tura sadrži zaseban pregled itinerera u kojem je naznačena mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu.

Add-ons

Smještaj prije i nakon ture

Dodatni smještaj je dostupan ukoliko želite provesti više vremena u gradu u kojem tura započinje ili završava. Predlažemo Vam da dodatni smještaj rezervirate u isto vrijeme kada radite rezervaciju ture jer se može dogoditi da određeni hotel više neće imati raspoloživih kapaciteta kada se približi termin putovanja.

Smještaj je moguć od 13:00 sati prvog dana ture, a odjava je tijekom jutra nakon završetka ture.

Ukoliko želite smještaj prije ili nakon vremena za odjavu ili je Vaš dolazak vrlo rano prvog dana ture, bit će potrebno rezervirati jedno dodatno noćenje, a tu uslugu možete zatražiti od nas. Ukoliko odlučite izvršiti promjenu rezervacije već rezerviranog hotela ili želite izvršiti neke promjene unutar 30 dana prije početka ture, pojavit će se dodatne doplate.

Transferi

Transferi od/do zračne luke nisu uključeni u grupne ture, ali mogu biti rezervirani preko Tucan Travela uz dodatnu doplatu. Ukoliko preferirate samostalan dolazak do i od Vašeg hotela, detalje možete pronaći u pristupnom pismu za Vašu turu.

Obroci

Obroci u pravilu nisu uključeni u Adventure ture no na taj način imate mogućnost istražiti najbolje od lokalne ponude hrane ovisno o Vašim afinitetima i budžetu. U slučaju dodatnih izleta koji uključuju noćenje, kao što su izleti brodom, safariji i trekinzi, obroci ponekad mogu biti uključeni u cijenu. Molimo, pročitajte dosje o državi za više informacija o lokalnoj kuhinji i količini uključenih obroka.

Izleti

Adventure ture u sklopu ponude imaju uključene raznovrsne izlete kao što su: posjeti nacionalnim parkovima, lokalnim zajednicama, drevnim ruševinama, muzejima i ostalim prirodnim i kulturnim znamenitostima. Neki izleti kao što su Inca Trail Trek i Gorilla Trek trebaju biti rezervirani unaprijed no bit će Vam omogućeno da ne sudjelujete na njima ukoliko to ne želite. Postoji također niz dodatnih opcionalnih izleta koje možete rezervirati direktno na destinaciji uz pomoć Vašeg turističkog pratitelja.

Prijevoz

Vidjeti svijet na autentičan način i putovati kao lokalno stanovništvo… Na našim Adventure turama koristimo razne vrste prijevoza ovisno o regiji u koju putujemo te dužini putovanja i same ture. Ne želimo Vas samo dovesti od točke A do točke B već Vam pomoći da doživite destinaciju kao pravi traveller.

Kao primjer vrste prijevoza koje koristimo su: lokalni autobusi, prvatni minubusevi, klimatizirani automobili, motorizirani kanui, unutarnji kraći letovi zrakoplovom, taksi, trajekti, gliseri i motorni čamci.

Standardi prijevoza se razlikuju od zemlje do zemlje i postoje neke destinacije gdje uvjeti prijevoza neće biti najidealniji, a sjedeće mjesto neće uvijek biti garantirano. To je sve dio iskustva, a zanimljiva iskustva u prijevozu mogu rezultirati fantastičnim pričama kada se vratite s putovanja

Ako ovo baš ne zvuči kao “Vi” molimo Vas kontaktirajte naš tim kako bismo Vas posavjetovali o najboljem odabiru Vašeg stila putovanja.

Vrijeme provedeno u vožnji

Povremene duge vožnje su neizbježne ukoliko prelazimo velike udaljenosti. Naše Adventure ture pokušavaju balansirati između dugih i kratkih vožnji te dana kada uopće nema vožnje kako Vam itinerer ne bi postao naporan i kako bismo Vam ostavili dovoljno vremena za istraživanje i uživanje na destinaciji.

Ponekad skratimo vrijeme vožnje uključujući kraće letove ili u program uvrstimo noćne buseve ili vlakove. Svaki itinerer je drugačiji pa Vas molimo da provjerite itinerer putovanja kako biste bili informirani o vremenu provedenom u vožnji.

Veličina grupe

Prosječna velična grupe ovisi o turi na koju idete. Neke neće imati ni minimum ni maksimum putnika, dok druge mogu imati do 16 putnika u grupi uz prosjek grupe od 8 do 12 putnika.

Osoblje

Adventure pratitelji putovanja su pravi ovisnici o putovanjima i budite uvjereni da će svoju strast za destinacijom podjeliti s Vama. Pratitelj će biti s Vama za vrijeme ture i bit će odgovoran za funkcionalnost ture iz dana u dan.

Na turama možete susresti i drugo osoblje:

Tucan Travel vozači su sastavni dio našeg tima i raznih su nacionalnosti. Navikli su na razne uvjete na cesti na svim našim destinacijama. Sigurna vožnja je njihov prioritet i iskusni su po pitanju održavanja vozila.

Tucan Travel predstavnici će biti uz Vas u slučaju spriječenosti pratitelja

Lokalni predstavnici vode svoje privatne poslove/firme i povremeno su odgovorni za organizaciju transfera

Lokalni vodiči će Vas voditi na velik broj izleta kao što su posjet arheološkim nalazištima i Inca Trail Trek. Njihovo poznavanje lokalnog područja i poznavanje lokalnih običaja te povijesti, poboljšat će Vaše iskustvo i podići putovanje na višu razinu