Overland expeditions

OVERLAND ture

OverlandTucan Travel Overland avanture pružaju vam potpuno stapanje sa okolinom, da uz zabavu, ekonomičan i uzbudljiv način steknete pravi doživljaj Južne Amerike te istočne i južne Afrike.
Putovanja su visokokvalitetna, uključuju prijevoz pouzdanim posebno dizajniranim terenskim vozilima koja su savršena za udobne prelaske preko različitih tipova terena i opremljene svim potrebnim za putovanje divljinom. Priključivanjem Overland Ekspediciji imajte na umu da su ponekad moguće određene neplanirane aktivnosti koje nisu povezane s našim drugim stilovima putovanja (pranje suđa, guljenje krumpira i sl.)
Overland ture su vrlo popularne među mladima, aktivnim putnicima te je izuzetno važno da ste upoznati s činjenicom da se ubrzo uklapate u grupu sa kojom putujete. Ukoliko ste ljubitelj velikih prostranstava, krajolika, kao i svih blagodati koje nudi kampiranje u prirodi, onda je ova vrsta putovanja savršena za Vas. S obzirom na prirodu putovanja, Overland ture su pogodne za osobe u dobi između 18 i 60 godina (preporučena maksimalna dob je 65 godina). Za sva dodatna pitanja molimo Vas da nas kontaktirate, porazgovarate sa svojim putničkim agentom.

Opis

Iako nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo u kampiranju, na velikom dijelu ovih tura spavamo pod šatorom što po definiciji uključuje određene akcije i sudjelovanje svakog putnika što inače nije slučaj kod hotelskog smještaja. Za sva dodatna pitanja, slobodno nam se obratite.
Svojstveno ovom putovanju je djelomična involviranost u cijelo iskustvo proputovanja zemalja. Poput priprema jela, pranje suđa, čišćenje unutrašnjosti vozila, sve su to akcije u kojima sudjeluju svi članovi grupe prema listi zaduženja koju priprema vođa puta. Od svakog se putnika očekuje da sudjeluje i u postavljanju šatora/kampa na za to predviđenoj lokaciji.

Doplate na destinaciji

Cijena grupnog putovanja na svim Overland turama podijeljena je u dva dijela: dio koji se plaća prije putovanja i obvezna doplata na destinaciji koja se plaća vođi puta u američkim dolarima (u gotovini) na samom početku putovanja. Iznos doplate na destinaciji naveden je uz svaku turu te će isto tako biti naveden na računu i vaučeru za putovanje.
Sve naše ture se revidiraju tijekom rujna ili listopada svake godine te se doplata na destinaciji objavljuje u vrijeme polaska.

Izleti

Overland ture nude niz uključenih izleta kao što je posjet nacionalnim parkovima, lokalnim zajednicama, drevnim ruševinama, muzejima i drugim prirodnim i kulturnim znamenitostima zemlje koja se posjećuje.
Neke izlete, poput Inca Trail Treka, Lares Valley Treka i gorila trekinga u Ugandi, potrebno je rezervirati unaprijed uz dostavu podataka iz putovnice. Na izboru vam stoji i niz dodatnih opcionalnih izleta koje možete uz pomoć vodiča rezervirati na samoj destinaciji.
Listu opcionalnih izleta moguće je pronaći na odgovarajućoj stranici ture, a za dodatne informacije uvijek možete i nas kontaktirati.

Veličina grupe

Prosječna veličina grupe je između 15 i 24 osobe, iako ekspedicijsko vozilo pruža udoban smještaj za čak 34 osobe na popularnim polascima.

Smještaj

Smještaj je kombinacija kampiranja i hotelskog smještaja. U Africi većina smještaja obuhvaća kampiranje, dok je u Južnoj Americi taj odnos 50% kampiranja i 50% hotelskog smještaja. Točan broj noćenja u kampu ili hotelu možete pronaći pod „cijena uključuje“ ili pod „what`s included“ na stranicama Tucan Travela.
Naša ekspedicijska vozila imaju svu najbolju opremu kako bi kampiranje bilo zabavno i dobro organizirano. Uz prostrane šatore za dvije osobe, tu su i kompletni plinski štednjaci i kuhinjske potrepštine za cijelu grupu. Vi morate samo ponijeti svoju vreću i podložak za spavanje.

Na overland turama imamo tri različita stila kampiranja:
• Tradicionalno kampiranje uključuje da putnici sami podižu svoj šator i sudjeluju u pripremi jela.
• Asistirano kampiranje (poput onog u Serengeti NP) znači da će šator biti podignut za vas te će hrana biti pripremana za cijelu grupu.
• Stalni kamp (Tented camping) znači boravak na kamp mjestu s trajno podignutim šatorima s krevetima (Masai Mara).

Stil kampiranja moguće je pronaći pod „cijena uključuje“ ili pod ‘What’s Included’ na Tucan Travel stranicama.
Ponekad kad posjećujemo veće gradove i mjesta, boravimo u malim hotelima ili gostinjskim kućama smještenim u centru ili u blizini centra mjesta. Putnici dijele sobe s ostalim članovima grupe istog spola. Uglavnom su to dvokrevetne sobe, ponekad i trokrevetne, ovisno o sastavu grupe i mogućnostima hotela. Sobe s vlastitom kupaonicom uglavnom su dostupne, iako ponekad možemo imati zajedničke kupaonice. U drugim prilikama možemo spavati u kolibama, domovima lokalnih stanovnika ili čak u visećim mrežama.

Jednokrevetne sobe

Na Overland turama nema mogućnosti spavanja u jednokrevetnim sobama pa morate biti pripremljeni na djeljenje smještaja s ostalim članovima grupe istog spola u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama, ponekad višekrevetnim te dijeljenje šatora tijekom kampiranja.

Opcionalno – upgrade smještaja

Opcionalno je moguće napraviti upgrade (poboljšanje) smještaja tijekom ture (prema raspoloživosti na licu mjesta) – kolibe u kampu ili bolje sobe u hotelima. Cijena za bolji smještaj varira od 5 do 20 US$ po osobi na noć i može se rezervirati samo lokalno uz posredovanje vašeg vodiča.

Smještaj prije i poslije ture

Ako želite provesti više vremena istražujući mjesto u kojem tura započinje ili završava, tada je moguće napraviti rezervaciju dodatnog smještaja. Cijene takvog smještaja dostupne su na Tucan Travel stranicama uz odabranu Overland turu. Dodatni smještaj prije i poslije ture najbolje je rezervirati u isto vrijeme kada i samu turu te preporučamo da se konzultirate oko istoga sa svojim putnim agentom.

Smještaj je uključen, osim ako se radi o opcionalnim prekonoćnim izletima, od 13 h na dan dolaska i do odjave posljednjeg dana ekspedicije. Ako želite koristiti sobu prije ili poslije tog vremena ili dolazite rano na prvi dan ture, tada ćete morati rezervirati dodati noćenje, a oko kojeg Vam možemo i mi pomoći.
Sve sobe imaju krevete, osim ako je drugačije navedeno. Postoji doplata, ukoliko promijenite svoju rezervaciju za hotel ili transfer nakon što ste je već rezervirali ili ako odlučite dodati hotel ili transfer svojoj rezervaciji mjesec dana uoči početka ture. Za više informacija pogledajte naše uvjete rezervacija.

Obroci

Svi obroci tijekom kampiranja uključeni su u cijenu ture kao i ručkovi tijekom putovanja između hotelskog smještaja.
Uvijek je dostupno i raznovrsno voće, povrće i meso koje na lokalnim tržnicama kupujete Vi i Vaš vodič. Dobra hrana je važna za uspješnu turu i naša je praksa kupovati samo najbolje i najsvježije namirnice u izdašnim količinama za svaki obrok. To uglavnom znači tri obroka dnevno i uključuje zdrav doručak, obično salata i/ili peciva za ručak i često večernji obrok u dva slijeda.
U okviru svake ture možete vidjeti broj obroka koji su uključeni. Sve ostali dodaci, grickalice i pića tijekom ture posebno se plaćaju. Tijekom boravka u hotelima, obroci nisu uključeni te stoga možete uživati u lokalnoj kuhinji i brojnim primamljivim lokalnim restoranima.

Prijevoz

Većinu putovanja na Overland turi vozimo se modernim, udobnim i specijaliziranim ekspedicijskim vozilom. Na izletima se koriste lokalno unajmljena vozila, kao što su 4WD (džipovi) prilikom odlaska na safari. U rijetkim slučajevima potrebno je koristiti privatno unajmljena vozila.

Transfer

Transferi od/do zračne luke nisu uključeni u grupne ture, ali se mogu rezervirati preko Tucan Travela uz doplatu. Ako želite samostalno putovati do/od hotela, više detalja o javnom i taxi prijevozu možete pronaći u informacijama o dolasku na mjesto susreta.
Vrijeme provedeno u vožnji
Udaljenosti između atrakcija mogu biti iznimno velike na određenim destinacijama Južne Amerike i Afrike pa budite spremni i na duge voženje. Ovo vrijeme je neizbježno, ali nećete biti razočarani kada stignete na odredište! Očekuje Vas i vožnja modernim autocestama i makadamima. Imajte na umu da putovanje uključuje mnogo dana s kraćim vožnjama kao i mnogo dana bez vožnje što vam ostavlja dovoljno slobodnog vremena da istražite destinaciju po svojoj volji.

Osoblje

U pratnji grupe na Overland turama je Tucan Travelov pratitelj putovanja koji će biti odgovoran za funkcionalnost ture iz dana u dan te kako bi Vi mogli sjediti u miru, opustiti se i uživati u putovanju. Naši pratitelji su pravi ovisnici o putovanjima i budite uvjereni da će svoju strast za destinacijom podjeliti s Vama.

Na turama možete susresti i drugo osoblje:
Tucan Travel vozači su sastavni dio našeg tima i raznih su nacionalnosti. Navikli su na razne uvjete na cesti na svim našim destinacijama. Sigurna vožnja je njihov prioritet i iskusni su po pitanju održavanja vozila.
Tucan Travel predstavnici će biti uz Vas u slučaju spriječenosti pratitelja
Lokalni vodiči će Vas voditi na velik broj izleta kao što su posjet arheološkim nalazištima i Inca Trail Trek. Njihovo poznavanje lokalnog područja i poznavanje lokalnih običaja te povijesti, poboljšat će Vaše iskustvo i podići putovanje na višu razinu.