SEOSKI TURIZAM PIRAK

 

..oaza mira, sklada prirode, kultiviranog krajolika i čovjeka, za svakoga tko se želi odmoriti od svakodnevne vreve i stresa na samo 60km od Zagreba

Sudeći po mitu - zmaj se ovdje negdje odmarao prije zadnje bitke odigrane na obližnjem brdu na kojem je danas smještena kapelica. Sam je Zmaj simbol onoga tko je ljude naučio poljoprivredi, stočarstvu, vinogradarstvu, a izlazi iz podzemlja - po mitu - svakoga proljeća. Zato je u tradiciji svih vlasnika našega imanja odanost zemlji, običajima, njegovanju biljaka i životinja. Zmajevo gnijezdo okruženo je šumama u kojima su uređene staze za šetnju, branje gljiva, uživanje u susretima s nepripitomljenim srnama, zečevima, raznim pticama, vjevericama i mnogim drugim životinjama koje se ovdje zateknu. Vaše dijete ovdje može naučiti sve o šumi, livadi, bari, potoku.

Smještaj u autentičnom seoskom okruženju

Zmajevo gnijezdo u svojem starom čardaku omogućava vam atmosferu moslavačke tradicijske kuće i sobe u kojoj ćete osjetiti dah prošlih vremena, ali i zadovoljiti sve suvremene potrebe. Uz sobe uređene u etno stilu, nudimo tri prostora za vaše veselice ukupnog kapaciteta 130 mjesta ljeti i 80 mjesta zimi.

Prehrana

Zadivit će vas kuhinja Zmajevog gnijezda u kojoj se sve redom nižu stara moslavačka jela: žganci s raznim prilozima, juhe na kiselo, pečenja s prilozima, gibanice i štrudlini i sve ostalo po vašoj želji i narudžbi. Za predjelo su obvezne moslavačke brašnjače - kobasice od kukuruznog brašna i mesa, domaći kruh, sir s vrhnjem... Iz godišnjeg doba u godišnje doba - sve po prirodnom redu i zakonima - što se uzgoji u vrtu i dvorištu ili dozrije u prirodi - to popunjava jelovnik. Obitelj Pirak generacijama se bavi vinogradarstvom i podrumarstvom. Uzgaja sorte frankovka, graševina i rizling. Sočno grožđe postaje božanski napitak u podrumu staroga čardaka oživjelog pomnim radom obitelji i prijatelja. Gostima se također tijekom cijele godine pruža mogućnost da se za vrijeme boravka na gospodarstvu, priključe domaćinima u obavljanju svakodnevnih poslova: vinogradarstvo, njegovanje cvijetnjaka, košenje trave, održavanja vrta, okapanje biljki i trsova.

Dodatne aktivnosti:

- mogućnost jahanja
- vožnje moslavačkim fijakerom i mnogobrojni izleti u okolicu
- vožnje u old timer kabriolet vozilima
- igre orijentacije i drugi adrenalinski doživljaji

KONTAKT