KENIJA I TANZANIJA 9
Kenya and Tanzania in 9 days
17. prosinca 2015.
STUTGART
GERMANY
17. prosinca 2015.
Show all
CERN

CERN


NAZIV PUTOVANJA: CERN

NAČIN PUTOVANJA: AUTOBUS

BROJ DANA: 4

TERMIN PUTOVANJA: Na upit

CIJENA PUTOVANJA: Na upit

KOD PUTOVANJA: CRN01

KOD PUTOVANJA: CRN01

SKU: CRN01. Kategorija: . Oznaka: .
Opis
  1. dan, Zagreb -Verona

Polazak iz Zagreba je predviđen s  Autobusnog kolodvora u 06:00 sati (odlazni peroni 502-506)

Vožnja kroz Sloveniju i sjevernu Italiju, uz usputna kraća zaustavljanja putem radi odmora.

Po dolasku u Veronu slijedi šetnja gradom Romea i Julije koju ćemo započeti na velikom Piazza Bra s monumentalnim rimskim amfiteatru zbog kojeg je Verona grad pobratim s našom Pulom. Nastavit ćemo prema Julijinoj kući s poznatim balkonom, nakon čega slijedi šetnja do Piazze delle Erbe i danas tržnog trga s prekrasnom fontanom u sredini i palačama koje ga okružuju. Šetnja preko Piazze dei signori do obale rijeke Adige s prekrasnim pogledom na rimski Ponte Pietra i staro rimsko kazalište.

Predlažemo slobodno vrijeme za osobne programe ili posjet nekoj od gradskih galerija i muzeja, kupovinu suvenira, kavu ili posjet nekoj od odličnih slastičarnica. Slijedi odlazak do hotela te smještaj. Noćenje.

 

  1. dan, Verona – Ženeva

Poslije doručka spremit ćemo stvari u autobus i krenuti prema Ženevi, drugom najvećem švicarskom gradu.

Za vrijeme razgleda grada, vidjet ćemo: Jet d’Eau – vodoskok na jezeru (visok 140 m) koji izbacuje vodu u jezero iz sredine Ženevske luke. Prvotno je bio sigurnosni ventil za hidrauličnu pumpu, a danas radi pomoću pumpi na motorni pogon i njen kapacitet izbacivanja vode je 500 litara u sekundi brzinom od 200km/h, Cvjetni sat koji je zajedno s vodoskokom, glavna turistička atrakcija Ženeve. Cvjetni sat nas podsjeća na to da je Ženeva rodni grad švicarskih satova koji su poznati po svojoj kvaliteti i eleganciji diljem svijeta, a ima tu posebnost da ima najdužu kazaljku za sekunde na svijetu, koja iznosi 2,5m. Za cvjetnu dekoraciju potrebno je 6 500 različitih biljaka koje se obnavljaju dva puta godišnje. Nastavljamo dalje do katedrale Sv. Petra čiji vrhovi dominiraju centrom grada, a u kojoj je propovijedao je John Calvin, reformator iz 16. st. koji je Ženevi priskrbio reputaciju turobnog grada. Nastavljamo do Zida reformatora, velike horizontalne površine na kojoj su isklesane figure protestanata koji su ostavili svoj trag za vrijeme reformacije.

Slijedi kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Odlazak u hotel. Noćenje.

 

  1. dan, Ženeva (CERN)-Milano

Nakon ranijeg doručka spremit ćemo stvari u autobus i krenuti prema CERN-u. Osnovan je 1954. godine od strane Europskog vijeća za nuklearna istraživanja, a nalazi se na francusko-švicarskoj granici. CERN-om upravlja 20 država osnivačica iz EU koje imaju dogovor o suradnji s dodatnih 38 zemalja iz cijeloga svijeta među kojima je i Hrvatska. Dolazak je predviđen u 08:30. Po završetku obilaska, slijedi polazak prema Milanu. Dolazak u hotel (okolica Milana) je predviđen u večernjim satima. Smještaj, noćenje.

 

  1. dan, Milano – Zagreb

Poslije doručka slijedi odlazak u centar Milana, drugog najvećeg grada Italije poznatog po bogatstvu povijesnih i modernih znamenitosti. Tijekom panoramskog obilaska i šetnje gradom vidjet ćemo: Duomo – jednu od najvećih i najgrandioznih gotičkih katedrala u svijetu, La Scala – jednu od najboljih svjetskih opernih kuća, Pirelli toranj koji je ujedno i veličanstveni primjer modernističke arhitekture, veliki i slavni nogometni stadion San Siro, baziliku Maria alle Grazie koja čuva jednu od najvećih svjetskih poznatih slika; Posljednju večeru, Leonarda da Vinci-a.

Slobodno vrijeme za osobne programe.

U poslijepodnevnim satima nastavljamo putovanje u smjeru Zagreba. Povratak je predviđen na mjesto polaska u kasnim večernjim satima.                     

 

 

Aranžman uključuje:

– prijevoz autobusom visoke turističke kategorije

– smještaj u hotelu 3* u okolici Verone na osnovi 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama (TWC), uključene takse

– smještaj u hotelu 2+* u okolici Ženeve na osnovi 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama (TWC)

– smještaj u hotelu 3* u okolici Milana na osnovi 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama (TWC), uključene takse

– usluge turističkog pratitelja tijekom putovanja

– paket putnog osiguranja (dodatno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza putovanja, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja)

– jamčevno i osiguranje od odgovornosti

– troškove izrade i realizacije programa

 

 

Aranžman ne uključuje:

– ulaznice za objekte koje moguće posjetiti

– napojnice

– fakultativne troškove

– sve što nije navedeno pod “Aranžman uključuje”

– doplatu za jednokrevetnu sobu

Recenzije (0)

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “CERN”