SVA PUTOVANJA

TOULOUSE
TOULOUSE
17. prosinca 2015.
brac1
CROATIA in 9 days
2. veljače 2016.
Show all
VEGA PARK PADOVA
VPG011
VPG012
VPG013
VPG014
VPG015

VEGA Park i Galileo


NAZIV PUTOVANJA: VEGA PARK I GALILEO

NAČIN PUTOVANJA: AUTOBUS

BROJ DANA: 3

TERMIN PUTOVANJA: Na upit

CIJENA PUTOVANJA: Na upit

KOD PUTOVANJA: VPG01

SKU: VPG01. Kategorija: . Oznaka: .
Opis
  1. dan, ZAGREB – VEGA Park – PADOVA – BOLOGNA

Polazak je predviđen iz Zagreba s dogovorenog mjesta u 06:00 sati. Po dolasku u neposrednu blizinu Venecije, posjetit ćemo VEGA Park – Znanstveno-tehnologijskoi park koji je posvećen novom konceptu vezanom uz smanjenje utjecaja na okoliš od strane “hi-tech” tvrtki. Ovo je vrlo rijetka regionalna struktura u Italiji koja drži korak s ostalim zemljama kojima su tehnološke aplikacije tvrtke postale važan dio njihovih ekonomskih sustava. Više od 600 profesora, znanstvenika I doktoranata je zaposleno u lokalnim sveučilištima I istraživačkim centrima.

Slijedi razgled istraživačkog centra u pratnji vodiča na engleskom jeziku, a za vrijeme kojeg ćete imati prilike saznati nešto više o nanotehnologiji kroz posjet laboratorijima, zaštiti okoliša, inovacijama u 3D ispisima…

Po završetku razgleda nastavljamo prema Padovi, gradu umjetnosti i kulture koji je ujedno I jedan od najvećih i najpoznatijih sveučilišnih centara u Italiji.

Kroz šetnju gradom vidjet ćemo: crkvu Sv. Leopolda Mandića, baziliku sv. Ante, koju građani Padove nazivaju “Il Santo” (Svetac), veličanstveno je zdanje koje ujedinjuje klasični talijanski, ali i bizantinski stil gradnje sakralnih objekata. Tu se nalazi prelijepi trg Prato della Valle, toranj La Specola s kojeg je Gallileo promatrao svemir i otkrio planet Jupiter, kapelica Scrovegni čiju unutrašnjost je oslikao poznati Giotto…

Posjetit ćemo Palazzo Bo gdje ćemo u pratnji kustosa vidjeti anatomsko kazalište koje datira iz 16. st., Galileovu Aula Magna – Veliku dvoranu, koja je ujedno I najpoznatija soba iz kompleksa Palazzo Bo, a bila je korištena od strane Galilea, Sala dei Quaranta I Aula di Medicina gdje su se izvorno održavala predavanja o medicini.

Armature, slike i namještaj nose pečat milanskog dizajnera, koji je interijer Bo nadahnuo novim nepogrešivim i inovativnim izgledom.

Nakon slobodnog vremena za osobne programe, odlazimo do Bologne gdje u večernjim satima slijedi smještaj u hotel. Noćenje.

  1. dan, BOLOGNA – FIRENZA – PISA

Poslije doručka odlazimo u šetnju gradskom jezgrom Bologne, jednog od najljepših i značajnijih talijanskih gradova s poznatim Sveučilištem.

Nastavljamo do toskanske prijestolnice – Firenze. Dolazak na vidikovac iznad grada, odakle se pruža prekrasan pogled na ovaj biser talijanske kulture i umjetnosti, nakon čega slijedi spuštanje u centar grada. Vidjet ćemo crkvu Santa Croce te poznati Ponte Vecchio i Galerija Uffizi, Piazza della Signoria s Palazzo Vecchio, gradsku Katedralu s poznatom Brunelleschievom kupolom i krstionicom.

Nakon šetnje gradom slijedi posjet Muzeju Galileo koji je smješten u povjesnom djelu Firenze, u neposrednoj blizini poznatog Ponte Vecchio I Piazza della Signoria.

Muzej Galileo je dom jedinim “preživjelim” instrumentima koji su projektirani I izrađeni od strane samog Galilea, a od kojih su dva najvažnija izvorni teleskop I objektivi pomoću kojih je Galileo otkrio Jupiterove satelite; Io, Europa, Ganimed I Kalisto koji su dobili naziv Galilejevi sateliti.

Za muzej s punim pravom možemo reći da je I spremište neprocjenjivih znanstvenih zbirki dviju dinastija koje su nekoć vladale Firenzom; Medici I kuća Lorraine.

Slijedi slobodno vrijeme za osobne programe, a potom nastavljamo u smjeru Pise gdje u ranim večernjim satima slijedi smještaj u hotel. Noćenje.

Kako su pronađeni prvi Jupiterovi sateliti:

  1. siječnja 1610. u ranim večernjim satima Galileo je gledajući Jupiter primjetio da se u njegovoj neposrednoj blizini nalaze tri zvjezdice: dvije istočno i jedna zapadno od planete.

Sliedeće večeri je primjetio da se Jupiter pomaknuo i da se sve tri zvjezdice nalaze zapadno od planete.

  1. siječnja je bilo oblačno no Galieo je I dalje gledao I proučavao Jupiter
  2. siječnja dvije sitne zvjezde sada stoje istočno od Jupitera
  3. siječnja Galileo je shvatio da su zvjezdice zapravo tri Jupiterova satelita, a dan nakon toga otkriva I četvrti jupiterov satelit

 

 

  1. dan, PISA – ZAGREB

Nakon doručka odlazimo u razgled Pise, jednog od “onih gradova” koji se mora posjetiti kada se nalazite u ovom djelu Italije. Iako je grad najpoznatiji po Kosom tornju, on je samo jedan od mnogih umjetničkih djela i građevina u gradu. Na katedralnom trgu nalaze se još i Katedrala (Duomo), Krstionica i Camposanto Monumentale (monumentalno groblje) koji su 1987. upisani na UNESCOv popis mjesta Svjetske baštine.

Još od 5. st. pr. Kr. Pisa je bila važna etruščanska luka na ušću rijeke Arno dok je u srednjem vijeku postala jednim od najvažnijih i najbogatijih talijanskih gradova-država koja je dominirala I Korzikom I Sardinijom.

Po razgledu grada posjetit ćemo Kosi toranj koji je originalno trebao imati ulogu zvonika no nakon završetka gradnje trećeg kata počeo se naginjati. Temelji su postavljeni na svega 3m dubine na gustoj mješavini glinenog tla. Kako glina nije bila dovoljno jaka da bi se zadržao uspravan položaj kule, nakon 5 godina gradnje, toranj se počeo naginjati te se težina tornja raspršila prema dolje dok nije pronašala najslabiju točku.

Poznati talijanski znanstvenik Galileo Galilei je ovdje izveo gravitacijski eksperiment kojim je želio dokazati da brzina spuštanja tijela može biti neovisna o njegovoj masi. Na kuli se nalazi komemorativni kamen koji to i dokumentira pa ga pokušajte pronaći :-)

Slijedi slobodno vrijeme za osobne programe, a u poslijepodnevnim satima, polazak prema Zagrebu. Povratak je predviđen u kasnim večernjim satima na mjesto polaska.

 

Aranžman uključuje:

– prijevoz autobusom visoke turističke kategorije na navedenim relacijama

– smještaj u hotelu 3* u Bologni na osnovi 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama (TWC), s uključenom gradskom taksom

– smještaj u hotelu 3* u Pisi na osnovi 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama (TWC) s uključenom gradskom taksom

Paket ulaznica za:

– Posjet Vega Parku uz stručno vodstvo na engleskom jeziku

– Posjet Palazzo Bo u Padovi uz stručno vodstvo na engleskom jeziku

– Posjet Muzeju Galileo u Firenzi uz stručno vodstvo na engleskom jeziku

– Posjet Kosom tornju u Pisi uz stručno vodstvo na engleskom jeziku

 

– razgled Firenze u pratnji lokalnog vodiča

– razgled Pise u pratnji lokalnog vodiča

– usluge turističkog pratitelja tijekom putovanja

– dodatno putno zdravstveno osiguranje I osiguranje od posljedica nesretnog slučaja

– jamčevno i osiguranje od odgovornosti

– troškove izrade i realizacije programa, PDV

 

Aranžman ne uključuje:

– napojnice

– fakultativne troškove

– sve što nije navedeno pod “Aranžman uključuje”

– doplatu za jednokrevetnu sobu

– osiguranje od otkaza putovanja

Recenzije (0)

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “VEGA Park i Galileo”