STUTGART
GERMANY
17. prosinca 2015.
VEGA PARK PADOVA
VEGA PARK I GALILEO
17. prosinca 2015.
Show all
TOULOUSE

AIRBUS TOULOUSE


NAZIV PUTOVANJA: AIRBUS – TOULOUSE

NAČIN PUTOVANJA: ZRAKOPLOV, AUTOBUS

BROJ DANA: 4

TERMIN PUTOVANJA: Na upit

CIJENA PUTOVANJA: Na upit

KOD PUTOVANJA: TLS01

 

SKU: TLS01. Kategorija: . Oznaka: .
Opis
  1. dan, ZAGREB – TOULOUSE

Sastanak grupe je predviđen u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija. Slijedi check in na zrakoplovni let na relaciji  Zagreb- Munchen – Toulouse.

Po slijetanju zrakoplova i obavljenim graničnim formalnostima slijedi transfer do hotela te smještaj u sobe.

Večer predlažemo iskoristiti za zajedničku šetnju I orijentacijski razgled grada. Povratak u hotel, noćenje.

 

  1. dan, TOULOUSE: Posjet tvornici Airbus; A-380 + Green tour

Nakon doručka slijedi odlazak u posjet tvornici Airbus-a. U 09:00 sati započinjemo s razgledom touluškog Airbus diva koji se nalazi na čelu svjetske zrakoplovne industrije.

S rasponom prozivoda koji su trenutno najmoderniji i najdostupniji na tržištu, drži otprilike polovicu narudžbi civilnih zrakoplova s rasponom za 100 do 525 putnika.

Sam posjet će trajati otprilike 3 sata, a prvo ćemo krenuti u pogon J.L. Lagardère, koji je u potpunosti posvećen konačnoj montaži I pripremi za let A-380. Zauzima površinu od 50 hektara uključujući I 10 hektara dvorane za montažu.

Za vrijeme obilaska A-380, otkrit ćemo neke tajne jedinog pravog svjetskog katnog zrakoplova; od projektiranja do komercijalne službe.

Razgled je podjeljen u tri djela. U prvom djelu ćemo vidjeti pogon, a potom ćemo doći na tzv. vidikovac koji se nalazi u samom pogonu s kojeg ćemo imati prilike vidjeti unutarnje I vanjske glavne ispitne stanice te detaljni prikaz proizvodnog procesa A-380. U telemetrijskoj sobi nas čeka predstavljanje A-380 programa I certificiranja (prvi letovi I testne kampanje).

Za vrijeme panoramskog obilaska čut ćemo kako Airbus razvija eko-učinkovita rješenja u svim fazama životnog ciklusa zrakoplova; optimiziranjem performansi dizajna, proširenjem najboljeg plana zaštite okoliša u opskrbnom lancu, zelenijim proizvodnim procesima, reciklaži I ponovnoj uporabi…naučit ćemo ponešto o razvojnim centrima koji su opremljeni solarnom klimatizacijom koja omogućava smanjenje emisije CO2 za 140 tona godišnje, montažnom prostoru za A320, A350, A330/340 “obitelj” te novom postrojenju namjenjenom za A350WXB opremljenom solarnim panelima, unutarnjem reciklažnom centru koji godišnje zbrinjava 10.500 tona otpada, što je ekvivalent mase 40 A380 te o centru za isporuku gdje se Airbus predaje kupcu.

 

Po završetku razgleda, ostatak dana predlažemo iskoristiti za zajednički odlazak u šetnju gradom koji je u srednjem vijeku bio jedan od najbogatijih francuskih gradova zahvaljujući prodaji plave boje koja se dobiva iz woad biljaka (Woad je ime cvijeta iz kojeg se dobiva tinta plave boje, a može se koristiti i za facepainting…bila je izuzetno popularna i korištena od strane Škota), a taj monopol je bio prekinut kada su Portugalci krenuli s uvažanjem indiga u Europu. Za vrijeme šetnje gradom vidjet ćemo: Baziliku Saint Sernin – crkvu iz 11. stoljeća koju je dijelom obnovio poznati francuski arhitekt Viollet le Duc, Capitole-impozantnu utvrdu koja je ujedno gradska vijećnica i kazalište, Les Jacobins-samostansku crkvu koja sadrži relikvije Tome Akvinskog,  Pont Neuf-jedini stari most koji vodi preko rijeke Garonne, a sagrađen je između 16. i 17. st., Hôtel d’ Assézat – jednu od mnogih i ujedno najatraktivnijih starih palača u gradu, Les Augustins – nekadašnja samostanska crkva koja je današnji muzej umjetnosti. Slobodno vrijeme predlažemo iskoristiti za posjet Les Abattoirs – Muzeju moderne umjetnosti koji se također ponosi predivno uređenim vrtom s pogledom na Garonne te Georges Labit muzeju – Muzej azijske umjetnosti i egipatskih antikviteta koji se nalazi u egzotičnom vrtu sagrađenom davne 1893. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

 

  1. dan, izlet: CARCASSONNE

Nakon doručka odlazimo na poludnevni izlet autobusom tijekom kojeg ćemo posjetiti Carcassonne, grad čija je srednjovjekovna jezgra uvrštena pod UNESCO svjetsku baštinu 1997. godine. Smješten visoko na brdu, ovaj drevni grad opasan zidinama savršen je za Disney avanturu. Bajkovita zbirka pokretnih mostova, kula, kamenih ulica…navodno su bile inspiracija za Disneyevu Trnoružicu. Po dolasku u grad vidjet ćemo: baziliku St. Nazarius koja datira još iz 925. godine, Dvorac iz 12. stoljeća koji je služio kao posljednja linija obrane, a s obzirom da je tijekom vremena izgled dvorca bio mjenjan, nije sigurno kako je izgledao originalni dvorac u kojem je živio moćni feudalni gospodar Trencavel, vikont od Carcassonea. Vidjet ćemo i vrata Narbonnaise, najimpresivnije primjere ostataka iz tog razdoblja: dva velika tornja u obliku šiljka. Slijedi slobodno vrijeme za samostalnu šetnju, a potom povratak u Toulouse te slobodno vrijeme za osobne programe.  Noćenje.

 

  1. dan, TOULOUSE-ZAGREB

Raniji transfer do zračne luke Toulouse-Blagnac. Check in za let na relaciji Toulouse-Munchen-Zagreb. Po slijetanju u Zagreb, kraj programa.

 

 

Aranžman uključuje:

– povratnu zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb-Toulouse, Toulouse-Zagreb s uključenim taksama

– smještaj u hotelu 3* u Toulouse-u na osnovi 2 noćenja s doručkom i 1 noćenja u standardnim dvokrevetnim  sobama (TWC)

– transfer na relaciji Zračna luka Toulouse-Blagnac – hotel – Zračna luka Toulouse-Blagnac

– transfer na relaciji hotel – tvornica Airbus  hotel

– posjet tvornici Airbus-a

– poludnevni izlet u Carcasonne

– usluge turističkog pratitelja tijekom putovanja

– paket dodatnog putnog osiguranja (putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza putovanja, osiguranje prtljage)

– organizaciju i realizaciju itinerera

– jamčevno osiguranje i osiguranje od javne odgovornosti, PDV

 

Aranžman ne uključuje:

– ulaznice za objekte koje je moguće posjetiti za vrijeme putovanja

– troškove fakultativne prirode

– sve što nije navedeno pod “Aranžman uključuje”

Recenzije (0)

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “AIRBUS TOULOUSE”